Są. Dojrzały, choć pozornie wyglądają na niegotowe. Ludzie wciąż unikają odmiany żółtej pomidorów, a niesłusznie. Grzegorz przywiózł ze sobą kilka odmian, w tym żółte bawole serca, czerwone bruno i ozdobną odmianę pietruszki. Sprzedały się wszystkie. Była też po raz drugi oliwa z gajów Andaluzji od zaprzyjaźnionego Hiszpana, chleby, wędliny, no i słodkości oraz wytrawne tarty z buraczkami, wątróbkami czy kurkami, domowy sos BBQ Do tego przyszli festiwalowi goście na śniadanie. Aż żal, że to już przedostatni raz…
Akcję uruchomiłam z Dominikiem i Michałem u nich w ogródku w KATO na początku wakacji. Kato Bazar odbywa się w każdą sobotę lipca i sierpnia na Mariackiej 13 od godziny 9:00 do 14:00 lub do wyczerpania zapasów. Poza lokalnymi dostawcami swoje smakołyki wystawiają też blogerzy i blogerki.