Dzieje się! | Konkurs na Zalewajkę, Slow Foodowe śniadania w parku, kulinarne akcje w regionie…

 

Przez lata nie działo się wiele, teraz powoli robi się tłoczno. Dosłownie przed chwilą jedzenie po raz pierwszy się pojawiło na dobre w programie Industriady, w zanadrzu w najbliższym czasie kilka innych atrakcji:

SOSNOWIEC:

Magiel Kulinarny ogłosił święto Zalewajki – super, że Zagłębie szuka alternatywy dla śląskich klusek i szuka wśród własnych regionalnych smaków – o imprezie więcej przeczytacie tutaj – dodam tylko, że w sobotę będę miała przyjemność zasiadać w gronie jurorów, którzy będą oceniali smaki w konkursie otwartym otwartym o tytuł „Mistrza/Mistrzyni Zalewajki 2013”

CHORZÓW:

W Parku Śląskim zaczyna się wakacyjny cykl „Śniadań na trawie” (soboty 10-12:00) z rozmowami o Slow Foodzie – warto zobaczyć, co z tego wyniknie i jak zostanie potraktowany ten temat. Szczegółowy program znajdziecie tutaj.

KATOWICE:

W wakacyjne soboty ruszamy też z Kato Bazarem na Mariackiej w centrum Katowic – więcej o tej akcji, którą współtworzę przeczytacie na blogu w specjalnej zakładce temu poświęconej oraz na Facebooku w utworzonym Wydarzeniu.

W sobotę nowe otwarcie Archibaru – w odmienionej formie, z nową kuchnią kultowe miejsce – całość rozpocznie wernisaż wystawy: Architekci plakatu. Lenica, Flisak, Zamecznikowie. Ja się wybieram obowiązkowo – czekajcie na relację z re-otwarcia!

Zapowiada się smaczne lato…

Women eating ice cream

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *