Wypiekanie stali – eksperymenty w piekarniku

Przyznam, że tego jeszcze nie robiłam. Wypiekać stal jak świeże bułeczki? Czemu nie! Przepis jest banalny – wsadza się płaski PIN autorstwa Oskara Zięty do nagrzanego, domowego piekarnika (200 stopni), należy odczekać 20 minut i gotowe. Zięta, projektant, który opatentował technologię FIDU raz na jakiś czas bawi się swoją koncepcją – nie inaczej jest z pomysłem  na własne stalowe wypieki – po wystygnięciu  „wyrośnięty” PIN należy wkręcić do ściany w dowolnym miejscu i cieszyć się z modnego wieszaka.

Miałam przyjemność wypiekania PINÓW podczas Nocy z Designem, jednej z imprez w ramach Nocy Muzeów, którą zafundowaliśmy mieszkańcom Katowic jako ekipa z Design Silesia. 

Wypiekającą mnie stal uwiecznił na foto Dawid Chalimoniuk.

263259_646649415350028_1739757961_n

941431_646649565350013_1320575926_n

 

9f64a6a6-21dd-4dfd-b51b-8108b282781c

 

 

    Dodaj komentarz